Noordzeekotter Series

De klassieke kotterromp maakt de Noordzeekotter tot een zeer herkenbaar schip. Op zee zeer stabiel, maar ook erg geschikt voor de binnenwateren, mede vanwege de lage kruiphoogte. De ervaringen die wij in de serie-bouw van Luna hebben opgedaan worden ook toegepast in de bouw van de nieuwe Noordzeekotters. Zo is het dak van de salon ook van polyester gemaakt. Hierdoor ligt het zwaartepunt heel laag en rolt het schip veel minder. Met name op ruim water is dit goed te merken. Het schip is ook geschikt voor de kustwateren.

De nieuwe Noordzeekotters

Exclusieve uitstraling en robuust en degelijk gebouwd. Gemakkelijk én praktisch in gebruik. De nieuwe Noordzeekotter, verkrijgbaar als 35, 38, 42, 45 en 50 voeter.

Erg prettig aan de Noordzeekotter zijn de brede gangboorden met praktische opstappen tot op het ruime zwemplateau. Het schip is makkelijk te betreden. De polyester deur in de spiegel is ook een praktisch detail.

Brandsma Jachten Icoon

De Noordzeekotter Motorjachten

Reeds begin jaren negentig heeft Brandsma Jachten de 1e Noordzeekotters gebouwd. Ontworpen door Dick Boon van Vripack Yachting in navolging van de vroegere Doggersbank-serie. In de loop der jaren heeft Brandsma Jachten het schip verder doorontwikkeld. In 2005 is de eerste open kuip Noordzeekotter gebouwd. Van dit zeer succesvolle schip zijn er vele gebouwd. De nieuwe Noordzeekotter is eveneens multiknik en heeft een mooie waaiersteven. Het schip is aangepast aan de eisen van de huidige tijd. Hierbij hebben wij het model toch weer iets verfijnd en de stabiliteit verbeterd. Door de grote ramen is er in de stuurhut altijd een goed overzicht. Het schip is gemakkelijk manouvreerbaar – kan ook geleverd met een praktische buitenstuurstand. Ze hebben allemaal standaard een gastenhut. De dubbele geisoleerde vloer in de salon zorgt voor een aangenaam en zacht motorgeluid. Op onze werf hebben wij meestal wel een schip liggen.
U bent van harte welkom.