De geschiedenis van

Brandsma Jachten

De geschiedenis

Sinds jaar en dag een begrip in de watersport: Brandsma Jachten.

Bouwer van stijlvolle stalen en polyester motorjachten van 8 tot 14 meter. Het full service familiebedrijf wordt gerund door gedreven vakmensen die allen zelf varen.

Gedreven vakmensen

Wij bouwen van stalen motorjachten tussen de 8 en 14 meter lengte. Ons full-service familiebedrijf wordt gerund door professionals die allemaal watersportliefhebbers zijn.

Hierdoor wordt er gemotiveerd en met kennis van zaken met klanten over hun mooie hobby gesproken en worden er realistische adviezen gegeven. Een faire prijsstelling, vertrouwen en tevredenheid zijn onze kernwoorden. Het bedrijf met zijn luxe, deels overdekte jachthaven is gunstig gelegen aan de Houkesloot vlakbij het Sneekermeer en is goed bereikbaar, ook vanuit de Randstad, Duitsland en Zwitserland.

Ontmoet het team

Binnenkort zal u hier meer informatie vinden over het team van Brandsma Jachten.

Binnenkort vindt u hier foto’s van onze medewerkers.

Historie

In 1983 begon George Brandsma een jachthaven met botenverhuurbedrijf en jachtmakelaardij in het centrum van Sneek. Hij was de 10e beëdigde jachtmakelaar in Nederland. In 1989 introduceerde hij de succesvolle en revolutionaire Noorse Agder 840. Dit comfortabele schip is ook nu nog steeds zeer gewild vanwege onder meer de grote breedte.

In 1990 werd Dirk ten Cate bedrijfsleider. Dirk had bij de gerenommeerde Sneeker bedrijven Abma’s Jachtwerf en Aquanaut Yachting veel ervaring in de jachtbouw opgedaan.

In 1995 was George de initiatiefnemer van het watersportbedrijventerrein It Ges aan de Houkesloot. Op deze toplocatie zijn alle denkbare toeleveranciers voor de watersport gevestigd. Hier bouwde George zijn 25.000 m2 grote overdekte full service jachthaven, voorzien van onder meer faciliteiten voor nieuwbouw, reparatie, stalling en onderhoud, een grote schepenlift en brandstofpompen.

In 1999 nam de familie Ten Cate het bedrijf over en bouwde het verder uit. Vanwege de goede bekendheid werd de naam Brandsma Jachten aangehouden. Onder de bezielende leiding van Dirk, Greetje, Joop en Gerard ten Cate is Brandsma Jachten uitgegroeid tot een modern allround watersportbedrijf. De luxe ligplaatsen beschikken over wi-fi, walstroom en drinkwater. Er wordt uitsluitend gewerkt met eersteklas gekeurd materieel.

Toeleveranciers waarderen het bedrijf om de kredietwaardigheid en de korte betalingstermijnen. Dit is van groot belang omdat alleen op deze wijze een langdurige en vertrouwde band met leveranciers en klanten kan worden opgebouwd. Brandsma Jachten is een toonaangevend bedrijf dat haar relaties serieus neemt.